Gentofte borgmester glad for ELI-projekt
DBU København har sendt 5 arbejdsledige akademikere videre på jobmarkedet i forbindelse med projektet Erhverv, Ledelse og Idræt i Gentofte kommune.
Therese Lihn Thomsen får overrakt sit diplom af Gentoftes borgmester, Hans Toft. Therese er gennem ELI blevet ansat hos virksomheden Ole Jepsen A/S.
Et samarbejde mellem DBU København og Gentofte kommune har haft som mål at skabe jobs for akademikere. I samarbejde med Würtz Extemp har DBU København og Gentofte kommune afholdt et 13 ugers forløb med lederuddannelse, 4 ugers praktik i en lokal fodboldklub samt 7 ugers erhvervspraktik.
Målsætningen med projektet var at 6 ud af 10 akademikere skulle i job seneste 3 måneder efter projektets afslutning. Den målsætning er DBU København og Würtz Extemp tæt på at leve op til umiddelbart efter praktikperioden, da 5 akademikere allerede er kommet ud på jobmarkedet:
-Akademikernes kompetencer giver nye muligheder for klubberne, da de kan få vurderet og analyseret forretningsgange og få hjælp til omfangsrige projekter som den frivillige leder mangler tid til i dagligdagen. Derudover er fodbolden med til at løse et samfundsmæssigt problem og vise at en forening er et samlingssted, hvor folk netværker og jobmuligheder kan opstå, siger DBU Københavns formand, Henrik Ravnild.
Gentoftes borgmester Hans Toft var med, da de 10 akademikere fik overrakt et diplom som anerkendelse for deres deltagelse i ELI. Borgmesteren var i sin tale begejstret for projektet og de synergieffekter det skaber mellem akademiker, foreninger og erhvervslivet:
-Det er spændende at man tænker nye tanker og måder at gøre tingene på. Det her projekt understøtter de unges kompetencer og giver dem konkret erhvervserfaring samtidig med at de får styrket deres netværk gennem de frivillige foreninger. Det er fantastisk at akademikerne får konkrete erhvervskompetencer, men det er mindst lige så vigtigt at de får et større netværk og dermed også styrker deres sociale kompetencer, siger Gentoftes borgmester, Hans Toft.