Klubber og arbejdsledige har gavn af hinanden
DBU København starter nu er nyt forløb af Erhverv, Ledelse og Idræt, hvor arbejdsledige akademikere skal i praktik i en idrætsklub.
For en nyuddannet akademiker kan det være svært at bringe sine kompetencer i spil overfor arbejdsmarkedet. Omvendt er der i mange fodboldklubber en lang række ressourcekrævende arbejdsopgaver, som det er vanskeligt at løfte i hverdagen.
DBU København afholder nu et nyt forløb af Erhverv, Ledelse og Idræt, hvor fra man har erfaringer med, at idrætsforeninger kan gøre en forskel og tage et samfundsansvar, der hjælper arbejdsledige nærmere et job. Således kom 75 % af de arbejdsledige akademikere i job - 3 måneder efter det første ELI-forløb i Gentofte kommune, der sluttede ved udgangen af januar 2015.
Samarbejde med små og mellemstore virksomheder
Nu starter DBU København og konsulentvirksomheden, Würtz Extemp, samt de 3 A kasser (akademikernes, magistrenes, og CA) et nyt forløb over 13 uger, hvor de unge akademikere gennemfører 2 ugers kursus i det personlige lederskab, 4 ugers praktik i en idrætsklub samt 7 ugers praktik i en lokal virksomhed.
Konceptet hedder Erhverv, Ledelse og Idræt (ELI) og er et beskæftigelsesinitiativ, hvor små og mellemstore virksomheder, der er en del af fodboldklubbernes netværk, skal opleve, hvad akademikere kan bidrage med i en virksomhed. De unge akademikere skal samtidig få kendskab til en ny del af arbejdsmarkedet, som de ikke umiddelbart ellers ville søge ind på. Derudover får akademikerne udvidet deres netværk mens det for idrætsforeningen er en mulighed for at få løst konkrete udviklingsopgaver.
Nyt hold er klar
Et nyt hold med ni arbejdsledige akademikere er allerede på plads og klar til at starte i praktik i en idrætsklub i denne uge. Målsætningen for det kommende forløb er, at 60 % af de arbejdsledige akademikere er i job – senest 3 måneder efter afslutningen.
Her kan du høre et P4 interview med projektleder Benny Würtz