Seminar om den gode børnetræning

En stor gruppe københavnske børnetrænere var en søndag i marts samlet for at blive lidt klogere på den gode børnetræning til DBU Københavns børnetrænerseminar, hvor også babyfodbold var på agendaen


Annette Westermann fra DBU Bredde fortalte om relationer, udvikling og sjov. Foto: DBU København

Flere end 40 københavnske børnetrænere og nogle stykker fra Sjælland havde valgt at bruge en del af søndagen på at blive lidt klogere på, hvordan den gode træning til børn ser ud.

Inspirationen bestod dels af et oplæg fra DBU Bredde, repræsenteret ved Annette Westermann og med Morten Nielsen på sidelinjen. Annette refererede blandt andet fra en undersøgelse af Søren Østergaard, der har kortlagt, hvorfor børn går til fodbold og præsenterede R-U-S modellen (relationer – udvikling - sjov), der tager hensyn til børnenes behov for at være del af en sammenhæng, for at udvikle sig og for at have det sjovt, når de træner.

Deltagerne skulle derefter inspireres på træningsbanen, hvor de eksempelvis  skulle holde øje med, hvad der sker med relationerne mellem spillerne, når de bliver udsat for forskellige typer øvelser.  

Det var DBU-instruktør Flemming Lindquist, Uno Apold, træner i BK Skjold og 16 friske fodboldpiger og –drenge fra Husum BK og Brønshøj BK, der med stor entusiasme viste, hvordan stationstræning på tværs kan gribes an på træningsbanen.

Afslutningsvis fortalte Jan Amtrup og Mogens Lind om deres erfaringer med at få de helt små børn og deres forældre involveret i klubben. DBU Københavns udviklingspulje gav sidste år midler til et projektforsøg med babyfodbold i B 1908 og Kastrup, og de foreløbige erfaringer er meget positive.


16 fodboldpiger- og drenge fra Husum  BK og Brønshøj BK var medier på dagen.


Stationstræning på tværs var dagens praktiske tema. 


Uno Apold og DBU instruktør Flemming Lindquist var instruktører på kurset. 

Log ind