Udviklingspulje: Rekruttering og fastholdelse i børnehøjde
I KFUM har man forsøgt at rekruttere nye ledere og instruktører til arbejdet med klubbens afdeling for U6 og U7. Det er nødvendigt for at kunne tiltrække og fastholde nye medlemmer blandt de yngste fodboldspillende drenge og piger.
KFUM har haft fokus på rekruttering i U6 og U7 årgangene på. Foto: KFUM
KFUM var allerede blevet tildelt midler fra Københavns Kommune og med yderligere midler fra DBU Københavns udviklingspulje blev klubbens arbejde med de yngste fodboldspillende drenge og piger understøttet. Klubbens formand, Peter Svendsen, fortæller her om, hvilke erfaringer klubben har gjort sig.
Hvordan er midlerne anvendt?
-Gennem et opslag på Paul Petersens Idrætsinstitut har klubben rekrutteret to unge projektledere, der overordnet styrer træningen for U6 og U7, og som indgår i samarbejde med forældre og instruktører fra KFUM, forklarer Peter Svendsen.
-Derudover har vi med hjælp fra Morten Gents fra DBU København etableret søndagstræning og rekrutteret frivillige til dette arbejde” siger formanden om et af de tilbud, der er for børnespillerne.
-Desuden har vi etableret kontakt til to lokale institutioner og herigennem arrangeret besøg med fodboldaktiviteter i KFUM i skoletiden, siger han om et af de tiltag, der kan være med til at tiltrække nye medlemmer til afdeling for U6- og U7-spillere.
Hvilke erfaringer har I gjort jer?
-Vi har forsøgt at annoncere forskellige steder, men det har ikke haft den ønskede effekt. Det er fra mund til mund at ordet spreder sig fra børn og forældre til børn og forældre, forklarer Peter Svendsen, der oplever, at det er gået lettere efter at have fået hul igennem.
Selvom det med de nye projektledere og frivillige er lykkes næsten at opnå de kvantitative målsætninger, klubben havde opstillet omkring antallet af medlemmer hos U6 og U7, har tiltrækningen af spillere givet åbenbaringer.
-Fra starten ønskede klubben at tiltrække lige mange fra hvert køn, men vi har måtte erfare, at det er sværere at tiltrække piger end drenge. Derfor har vi også valgt at satse på pigerne næste år. fortæller formanden, og peger dermed på nogle af de arbejdsopgaver, som projektledere og frivillige blandt andet skal fokusere særligt på fremadrettet.
Hvad kan andre klubber lære af jeres erfaringer?
-Det gælder om at få kontakt til institutioner frem for at annoncere gennem bredere kommunikationskanaler. Projektet startede op i sensommeren, og tidspunktet for opstart kunne muligvis have været valgt anderledes.
-Det er meget smartere at starte et projekt op i starten af foråret, da sæsonen således bliver længere, idet sommerpausen er noget kortere end den lange vinterpause, vi nu går i møde. Det øger chancen for at fastholdelse og motivation af de børnespillerne.