Kvindekommissionen sigter mod guld for kvindefodbolden

Pige- og kvindefodbolden skal udnytte dets potentiale og fodbold-Danmark skal gøre benarbejdet, hvis udviklingen af sporten skal sikres. Kommissionen for flere piger og kvinder i dansk fodbold har offentliggjort deres ambitioner og løsninger, der blandt andet lyder på, at alle Superligaklubberne skal oprette et elitekvindehold.

Fodbold-Danmark skal satse massivt, hvis det skal lykkes dansk kvindefodbold at svæve videre på succesen fra EM-sommeren 2017 og videreudvikle det store potentiale, der ligger i sporten. Det er nogle af ordene i den rapport, der i dag offentliggøres af Kommissionen for flere piger og kvinder i dansk fodbold.

Kvindekommissionen blev grundlagt af DBU i 2016 med det formål at finde frem til de udviklingspunkter og ikke mindst udfordringer, som dansk kvinde- og pigefodbold står med. Kvindekommissionens medlemmer, overværede sammen med resten af Danmark EM-finalen i 2017, hvor det danske Kvindelandshold endte med sølvmedaljer om halsen. Finalen i Holland var et startskud til en fortjent oprejsning til det danske kvindelandshold – men der er potentiale til meget mere, siger Helle Thorning-Schmidt, formand i Kommissionen for flere piger og kvinder i dansk fodbold:

”Siden EM har vi oplevet et øget fokus på kvindefodbolden i Danmark. Det er et momentum, som skal udnyttes, så det er ikke nu, at vi skal hvile på laurbærrene. Det skyldes også, at landene omkring os allerede er i fuld sving med at rulle deres ambitiøse planer ud,” siger Helle Thorning-Schmidt.

I rapporten har Kvindekommissionen samlet ti løsninger til fodbold-Danmark for udvikling af kvindefodbolden. Blandt anbefalingerne er, at 30% af bestyrelsesmedlemmer i DBU skal være kvinder, og at alle Superligaklubber skal have et kvindeelitehold. Og så skal DBU og resten af fodbolden vide, at Kvindekommissionen bliver på banen for at sikre, at løsningerne bliver en realitet:

”Med de ti løsninger er Kvindekommissionens arbejde færdigt. Men rapporten er kun en begyndelse på alt det arbejde, der nu foreligger fremadrettet. Det kommer til at kræve hårdt arbejde for alle at indfri målene – og derfor bliver Kommissionen på banen og vil årligt bede DBU om en status. Kun sådan kan vi sikre, at fremtidens kvindefodbold bliver større og bedre” siger Helle Thorning-Schmidt.  

De ti løsninger bygger på tre overordnede mål fra Kvindekommissionen:

Mål for breddefodbolden:

• Fodbold skal være den største pige- og kvindeidræt i Danmark. Inden 2025 skal DBU have opfyldt sin egen målsætning om minimum 135.000 piger og kvinder som medlemmer.

Mål for elitefodbolden:

• Kvindelandsholdet skal inden for 10 år vinde guld ved enten EM, VM eller OL. Dette kan kun lykkes, hvis 3F Ligaen får et nødvendigt løft.

Mål for DBU:

• Inden 10 år skal hele DBU afspejle, at 1/3 af med­lemmerne er piger/kvinder. Desuden skal 1/3 af med­lemmerne i DBU’s bestyrelse være kvinder. Og 1/3 af ressourcerne (faciliteter, trænere, og økonomi) skal være allokeret til kvinder.

Du kan læse alle ti løsninger i den fulde rapport lige her.


Log ind