Rikken er ikke sur. Rikken er skuffet
Efter fem år som logerende i Valby Idrætspark havde Valby-klubben Rikken FC glædet sig til at vende hjem igen. Men til klubbens store overraskelse har man ikke fået bevilget en ny bane i denne omgang. Bestyrelsen frygter for klubbens fremtid, hvis banen ikke snart kommer.
Der er allerede brugt 600.000 kroner på arkitekter og andre fagfolk, for at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre på Kulbanevej. Foto: Dan Møller
De var helt sikre på, at den var der denne gang.
Valby-klubben Rikken FC har ventet længe på at vende tilbage til hjemmebanen på Kulbanevej, som de blev fordrevet fra for fem år siden, da Ringstedbanen, en ny jernbane mellem København og Ringsted, skulle graves ned under det grønne bælte langs vejen, hvor klubben boede.
De har måttet slå sig til tåls med én bane i stedet for de to, de havde før. Og de har måttet sluge, at det kun kunne blive til en 8-mandsbane i stedet for den 11-mands, de havde håbet på, fordi tunnelarbejdet har gjort indhug i græsarealet.
Rikken glædede sig bare til at komme hjem, og klubbens bestyrelse var overbeviste om, at de ville blive tilgodeset, når budgetpartierne i Københavns Kommune skulle fordele godt en milliard overskydende kroner.
- Der var allerede bevilget 600.000 kroner til at hyre arkitekter og andre kloge mennesker, der skulle finde ud af, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad det ville koste. Vi tænkte, at når de bruger så mange penge, så må det næsten være lig med, at de også tager det næste skridt, siger Rikkens 38-årige formand Tino Pedersen, en skaldet mand med gedebukkeskæg og malerpletter på tøjet.
Men i marts indløb en nedslående meddelelse hos Rikken: Der var alligevel ikke penge til den nye kunstgræsbane på Kulbanevej, som dermed er sparket til hjørne indtil budgetforhandlingerne for næste år.
Beskeden var et stort slag i den lille klubs ansigt, fortæller 37-årige Morten Weinreich Larsen, som også sidder i Rikkens bestyrelse.
- Vi har ventet så længe på det. Vi blev revet op med henblik på, at vi skulle komme tilbage, og vi synes, vi har indgået mange kompromiser.
Fra venstre mod højre Sejr Bobsin (træner for klubbens 1. hold), Thejs Stenvig (medlem af bestyrelsen og den borgergruppe, der er nedsat til at vurdere, hvad der skal ske i området), Tino Pedersen (Formand), Maria Nielsen (medlem af bestyrelsen) og Morten Weinreich Larsen (medlem af bestyrelsen). Foto: Dan Møller
Rikken er ikke sur
Klubben oplever stor opbakning fra lokalområdet. Kvarteret står næsten enstemmigt bag Rikkens kamp for at få en ny bane, og når Tino og Morten taler med politikere fra de forskellige partier, møder de lutter velvilje.
- Alle siger, at de gerne vil prioritere det. Så vi står lidt og tænker: Jamen, hvis I har det sådan, hvorfor faen sætter I så ikke penge af til det? Med alt det man allerede har investeret, hvorfor så ikke lige gøre det sidste også, så man kan få foreningslivet tilbage? Det synes jeg er det mindste, man kan gøre, siger Morten Weinreich Larsen.
- De børn, der ikke kommer fra ressourcestærke hjem, hvor forældrene kører deres børn til fodbold, har brug for meget lokale tilbud. Og de børn har vi en del af her. For dem er det perfekt, at de selv kan gå ned i fodboldklubben, ligesom de ville gå ned på legepladsen, forklarer Tino Pedersen.
- Det vigtige budskab er, at vi er sikre på, at vi kan få en fed forening stablet på benene her – også med en ottemandsbane.
Tino Pedersen smiler gennem gedeskægget og indskyder med et glimt i øjet:
- Rikken er ikke sur. Rikken er bare skuffet.
Artiklen er forkortet af redaktionen. Læs hele artiklen.