Fra klub til job
Lederuddannelse og praktikophold kan hjælpe ledige dimittender i job. Det er resultatet af fjerde runde med Erhverv, Ledelse og Idræt. Men hvad er det helt konkret forløbet giver de ledige, og hvorfor er det en succes?
Deltagerne i ELI har arbejdet med selvtillid, selvværd og selvindsigt. Vigtige fundamenter, hvis man skal have succes med jobsøgningen. Foto: Klaus Sletting Jensen.
DBU København og lokale foreninger har hjulpet 13 ledige dimittender, så de nu står med et job eller bedre kort på hånden. De har alle været en del af Erhverv, Ledelse og Idræt (ELI), som er et forløb med to ugers kursus i det personlige lederskab, fire ugers praktik i en idrætsforening samt syv ugers praktik i en lokal virksomhed.
En af deltagerne var Simone Skovdahl, som er uddannet Cand. Merc. HRM. Hun var med i ELI-forløbet og har nu fået job som HR-assistent i Maersk.
Hvad har du fået ud af at være med i ELI?
-Man får konkrete ledelsesværktøjer, og noget at skrive på sit CV. Og så tror jeg ikke man skal underkende, at det har været nemmere at komme i job, fordi man var i gang.
-Jeg er også blevet bedre til at sælge mig selv, og har fået mere ro i maven i forbindelse med jobsamtaler. Jeg er blevet meget mere bevidst om mine komtencer og så var det en stor hjælp at kunne sparre om jobsamtalen med Benny Würtz (Projektlederen).
Hvordan var det at være i praktik i en fodboldklub?
-Det var anderledes end noget jeg tidligere har prøvet. Jeg fik testet mig selv af i en verden som jeg ikke kendte til. Det var sjovt at prøve, men jeg blev også afklaret med, at jeg skulle noget andet. Det er heldigvis lykkedes for mig, fortæller Simone Skovdahl.
Her kort efter forløbets afslutning er hver tredje kommet i job. Målet er at 60% er i job senest tre måneder efter forløbets afslutning. Det mål har man nået i de tre foregående forløb og derfor er der nu stor fokus på at få de sidste deltagere over målstegen.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Cecilia Lonning-Skovgaard (V) overrækker diplomer til deltagerne. Foto: Klaus Sletting Jensen.
En af de deltagere, der er kommet tættere på, men som stadig er jobsøgende er Christina Fogtmann, som er uddannet Cand. Scient. i Idræt og Sundhed. Inden Erhverv, Ledelse og Idræt havde hun været ledig i halvandet år uden en eneste jobsamtale. De seneste tre måneder har hun været til fire jobsamtaler og skal til anden samtale som sunhedskonsulent i en kommune.
Hvad har du fået ud af at være med i ELI?
-Først og fremmest har jeg fået erfaring med idrætsverdenen og en bedre forståelse af mit eget felt.
-Helt grundlæggende har jeg også fået større selvtillid og støtte i min jobsøgning. Jeg har fået mere tro på tingene, og det føles ikke længere som en pligt at søge jobs. Det har også været virkelig rart at have noget at stå op til, ligesom mit netværk er blevet større. Det kan måske vise sig at være en fordel både nu og senere, forklarer Christina Fogtmann.
Det seneste ELI-forløb blev afsluttet fredag den 7. december, hvor beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Cecilia Lonning-Skovgaard var forbi DBU København for at overrække diplomer til alle deltagerne.