Vejen til job går gennem foreningslivet

Det er sin sag at blive en del af det arbejdende fællesskab, men med hjælp fra en række fodboldklubber, DBU København og lokale virksomheder er 13 dimittender kommet tættere på et job. Allerede nu er mere end hver tredje i job.


Kan fodboldklubber hjælpe nyledige i job? Svaret er ja, hvis man ser på forløbet Erhverv, Ledelse og Idræt, som er afholdt for femte gang i DBU København. Foto: www.fodboldbilleder.dk

I tæt samarbejde med Københavns Kommune, konsulentvirksomheden WESI3 og Københavns Jobcenter har DBU København afviklet det femte succesfulde forløb af Erhverv, Ledelse og Idræt (ELI), hvor 13 jobledige har været med i et forløb over 13 uge. Forløbet består af to ugers kursus i det personlige lederskab, fire ugers praktik i en idrætsforening samt syv ugers praktik i en lokal virksomhed. 

Hjælp til klubberne                      
Grundtanken er, at den lokale fodboldklub eller idrætsforening kan hjælpe unge ledige akademikere i job ved at give dem konkret erfaring med udviklingsopgaver i idrætsforeningen og sideløbende give dem et solidt netværk.

Foreningen får samtidig løst nogle arbejdsopgaver, som de måske har svært ved at finde tid til i hverdagen, så på den måde er konceptet til gavn for alle:

-Det er i alt sin enkelthed et eksempel på, hvordan én plus én kan give tre. Vi har haft stor gavn af at være med i projektet, fordi vi fik mulighed for at tilknytte en kompetence som vi ikke har i hverdagen. Helt konkret fik vi en specialist i HR i fire uger, som kunne gennemgå alle vores kontrakter og lignende, forklarer Søren Vesterbæk fra BK Vestia, som er en af deltagende klubber.

Resultatet er at de unge får kendskab til nye dele af arbejdsmarkedet, og får indsigt i flere kompetencer hos dem selv. Sidstnævnte skyldes ikke mindst de to ugers undervisning omkring det personlige lederskab, der er indbygget i forløbet. Her arbejder de unge med tre afgørende faktorer for at komme i job - selvindsigt, selvtillid og selvværd.

Lever op til målsætningen
Erhverv, Ledelse og Idræt har været afholdt fem gange i følgende kommuner: Københavns Kommune (2), Gentofte Kommune (2), den ene i samarbejde med Lyngby-Taarbæk kommune og Næstved Kommune.

Det er i alle fem tilfælde lykkedes at leve op til målsætningen om at 60 % af de arbejdsledige er ude af dagpengesystemet – senest 3 måneder efter afslutningen. Vi har ikke en endelig måling på dette forløb, da der endnu ikke er gået 3 måneder efter afslutningen, men som det ser ud nu er hver tredje allerede i job.

DBU København markerer afslutningen for ELI fredag den 7. december fra kl. 13:15 til 14:15, hvor beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Cecilia Lonning-Skovgaard overrækker diplomer til deltagerne.

Arrangementet foregår hos DBU København, Ved Sporsløjfen 10, 2, 2100 København Ø

Læs evt. mere om Erhverv, Ledelse og Idræt i denne artikel fra Nørrebroliv.

Hvis du er interesseret I at vide mere om ELI eller møde op til vores afsluttende reception bedes du kontakte Dan Pedersen, Kommunikationskonsulent hos DBU København på danp@dbu.dk eller tlf. 30246678.

Log ind