Jette Kragh vil arbejde for mere diversitet i dansk fodbold
Når der 8. marts 2024 er valg til DBU´s bestyrelse, bliver det med næstformand i DBU København Jette Kragh på stemmesedlen. Hun vil arbejde for mere diversitet i dansk fodbold set over en bred kam.
Der er brug for mangfoldighed og variation i DBUs centrale organer for at skabe et stærkere grundlag for samarbejde, synergi og udvikling i dansk fodbold. Når vi taler om diversitet er kønsspørgsmålet ét element, men lige så vigtigt er by/land-forskelle, store og små klubber og strukturelle vilkår omkring klubbernes virke. Med en større diversitet i DBUs bestyrelse kan vi inden for murene sikre en stærkere dialog og sammenhængskraft. Jette Kragh, som i dag er næstformand i DBU Københavns bestyrelse, tilbyder sig selv ind i den fornyelse, der er nødvendig for at udvikle samarbejdet i DBUs bestyrelse.
De seks lokalunioner
Danmark er en relativ lille fodboldnation, men vilkår, rammer, tilgange og breddefodboldens kultur er overraskende alsidig og varierende alt efter hvilket geografisk område, man dyrker sin sport i.
Det erfarede Jette på egen krop, da hun som 19-årig flyttede fra Aabenraa til København.
"Det var virkelig et kulturchok. Det var noget helt andet end det, jeg var vant til fra Aabenraa. Der havde vi også udfordringer med træningsstederne, men sammenlignet med det, vi har i hovedstadsområdet, var det ingenting. Skjold er den store klub midt på Østerbro. Her spiller vi, hvor andre mennesker griller eller går tur med hunden," siger Jette Kragh.
Med erfaringer som både spiller og træner i Jylland og København har Jette oplevet de ligheder og forskelle, der er på tværs af landet. I dette lys fortæller Jette Kragh, at ”der er væsentlige forskelle for både rammer, frivillige og fodboldkultur, og de bliver tydeligere, jo større klubben er. Samtidig ved jeg også, hvordan det er at være en lille klub, der har problemer med at samle nok spillere til et hold. Bæredygtige og legende fodboldmiljøer udvikles forskelligt og det er vigtigt, at have indsigt i, at det ikke er ’one size fits all’ i den fremtidige fornyelse af dansk breddefodbold.”
En plads i DBU’s bestyrelse forudsætter, at man besidder en grundforståelse for sin egen lokalunions vilkår og rammer for fodbolden samtidig med, at man evner at bygge bro mellem de forskellige kulturer og tilgange, der eksisterer i de øvrige lokalunioner, mener Jette Kragh.
På besøg i lokalunionerne
Fra sit mangeårige ledelsesvirke i dansk erhvervsliv ved Jette Kragh, at de stærkeste lederteams er dem, som har diversitet i sammensætningen. Forskellighed i sammensætningen af bestyrelsen skal sikre, at dansk fodbold får et bredere udsyn med øje for de mange nuancer i fodboldmiljøet i Danmark.
Jeg vil gerne bidrage til at skabe et mere åbent og dynamisk fodboldmiljø og jeg mener, vi kan blive bedre til at lytte for at forstå, ikke for at få ret. Det er afgørende for at skabe en mere inkluderende debat og en sund læringskultur, hvor alle føler sig hørt, inddraget og repræsenteret Jette Kragh, næstformand DBU København
Helt konkret vil Jette Kragh understøtte en bestyrelseskultur, der tager afsæt i deres forskelligheder og bruger det som grundlag for en ægte fælles nysgerrighed over for fodboldens forskellige vilkår og former på tværs af de seks lokalunioner i Dansk Boldspil-union.
Hun mener, det er nødvendigt at forstå de unikke vilkår og perspektiver, som hver lokalunion bringer til bordet for bedre at kunne identificere muligheder for samarbejde og udvikling på tværs og dermed sikre den brede repræsentation.
”Jeg vil gerne bidrage til at skabe et mere åbent og dynamisk fodboldmiljø og jeg mener, vi kan blive bedre til at lytte for at forstå, ikke for at få ret. Det er afgørende for at skabe en mere inkluderende debat og en sund læringskultur, hvor alle føler sig hørt, inddraget og repræsenteret”, siger Jette Kragh.
Målrettet indsats for hele Danmarks fodbold
Når kultur skal forandres og nye broer skal bygges, tager det tid og kræver en dedikeret indsats. Derfor er Jette Kragh også tydelig om sit fokus, hvis hun bliver valgt til DBUs bestyrelse. ”Det vil være nødvendigt og rigtigt at trække mig fra den lokale unions bestyrelse i København, hvis jeg bliver valgt for at have et entydigt fokus på dansk breddefodbold”, siger Jette Kragh.
Hun fortæller videre, at det har hun den nuværende bestyrelses opbakning til. Vi er enige om, at det skal være et primært fokus at arbejde for den fremtidige udvikling ved at repræsentere hele breddefodbolden fra DBUs bestyrelse.
Læs mere om Jette Kraghs kandidatur - klik her.
Om Jette Kragh
Baggrund
-Mastergrad i organisationspsykologi
-HR-manager hos Adecco, Forsvaret og Kold & Partners
-Founder LedelsesInstituttet
-Bestyrelsesmedlem i Red Barnet
-Medlem af DBU´s ungdomsudvalg
-Næstformand i DBU København
Kontakt
Næstformand DBU København
Jette Kragh - jekr@dbukoebenhavn.dk- mobil 29 63 21 36
Formand DBU København
Flemming Jensen - flje@dbukoebenhavn.dk - mobil 21 28 47 26